top of page

DAGLIGDAGEN

FAG

KREATIVITET

EFTER STEINER HF

BENEDIKTE

går på Steiner HF i Odense og har gået på steinerskolen siden 3. klasse. I 10. klasse var hun lige forbi en sportseliteklasse på Hjalleseskolen, da hun gerne ville bruge mere tid på sportsdans, som er hendes store kærlighed. Bendikte har vundet DM i standard og latin, så det er seriøst.

 

Egentlig havde jeg søgt ind på Team Danmarks linje på Tietgen Handelsgymnasium efter 10. klasse men jeg nåede frem til, at det nok blev for meget nyt for mig på relativ kort tid. Så hellere vende tilbage til noget mere velkendt på steinerskolen og tage en Steiner HF. Det ville være mindre stressende, og på den måde kunne jeg få tid og overskud til at danse og stadig tage en hf.

 

Det var allerede lidt voldsomt i 10. klasse. Både at skulle danse så meget, få nye lærere og venner og for mig et helt nyt system i skolen, hvor alt nærmest foregik på computer. Jeg skulle virkelig vænne mig til, at man ikke lige mødtes og sagde morgenvers eller sang morgensang, men bare gik direkte i gang. Man kom mest for at sidde med sin computer, høre på sin lærer, skrive noget ned og så ellers ikke så meget andet. Det er både godt og hyggeligt også at have musik-, kunst- og håndværksfag, som vi har her på Steiner HF. Det giver en god afveksling i skoledagen.

 

Jeg håbede, at der var sket lidt forandringer, da jeg kom tilbage, og det var der. Der er kommet lidt mere tjek på det hele med Steiner HF’en, synes jeg.

 

Det er rart, at er der ikke er karakterer og eksamener på Steiner HF, for så føler man ikke det pres, som, jeg tror, ikke gør noget godt. 

 

Jeg har jo næsten lige været ude i det med karakterer i 10. klasse. Jeg fornemmede, at det nærmest ikke var det faglige, det handlede om, men mere hvilket tal man fik. 

 

Der er kun ét spor på hvert trin herude, og det er fedt. Og fordi det ikke er så stort, har man et godt overblik, og man kender også lærerne godt. Det giver noget ro og tryghed, så man også kan lægge vægt på nogle andre ting. Selvfølgelig skal man lige vænne sig til hinanden, både lærere og elever, for nogen er jo helt nye, men det kommer hen ad vejen.

 

Der er en del rejser knyttet til uddannelsen, og dem har jeg glædet mig til. Rejserne er en gave, som man ikke får så mange steder, også selv om det jo ikke er en helt gratis gave. Nu håber jeg, at det bliver muligt at komme afsted igen, for det har været voldsomt med coronaen, men man kan mærke, at lærerne forsøger at få ting til at lykkes, og fællesskabet på Steiner HF og i overbygningen er godt, selv om corona forhindrer os i meget for tiden. 

Læs hele interviewet med Benediktes klassekammerat, Albert

Er du nysgerrig efter at  læse mere om Steiner HF, så se her: DAGLIGDAGEN, FAG, KREATIVITET og EFTER STEINER HF

bottom of page