top of page
07FA_P1210878.JPG

Tillykke til de smukke unge studenter

Fejringen af Steiner HF-studenterne er en lang og smuk ceremoni

Dagen begynder med morgenmad på lærerværelset, hvor børnehaveklassebørnene kommer og synger for eleverne i 2. hf og giver dem blomster tilbage. Skoleåret begyndte nemlig med, at 2. hf bød børneklassebørnene velkommen på skolen ved at synge for dem og give dem blomster.

DSC_0488.JPG

Derefter planter studenterne et træ på skolens grund som et symbol på deres aftryk på skolen, og eleverne holder en "træ-plantningstale."

DSC_0497.JPG

Steiner HF er en smuk mulighed for at blive student og få en ungdomsuddannelse på.

Uddannelsen har et højt faglig niveau, og det er den eneste ungdomsuddannelse i Danmark uden eksamen og karakterer, der er adgangsgivende til alle videregående uddannelser.

Her er det hele menneske i centrum for læring og uddannelse.

Herefter mødes hele skolen i salen, hvor 1. klasse opfører skuespil som gave til studenterne. I år opførte 10. klasse og 1. hf også en lille eurytmiforestilling som deres gave til 2. hf.

Herefter får studenterne blomsterkranse på og får deres vidnesbyrd, som er deres officielle evalueringsdokument til at søge ind på videregående uddannelser.

I 1. klasse fik eleverne en buket blomster i hånden. En buket med både duftende blomster og stikkende tidsler, som symbol på at skolelivet byder på både det lette og det vanskelige. Bevægelsen af blomsterne fra buket i 1. klasse til krans i 2. HF - fra hånd til hoved - er et symbol på forvandlingen af den frihed hånden viser til den frihed, der lever i tanken.

Alle går nu ud af salen, og der er lavet en lang sti af blomster, hvor alle klasserne fra børnehaveklasse til 1. hf har spændt et rødt silkebånd på tværs, som studenterne skal klippe sig igennem, som symbol på de år i grundskolen de har været igennem, mens alle synger for studenterne.

10FA_P1210908.JPG

2. hf går nu op på balkonen, hvor de kaster karameller ud til den ventende og hujende flok, og herefter er studenterne klar til studenterkørsel.

 

Det er da en fantastisk måde at fejre studenterne på!

11IFA_P1210927.JPG

Steiner HF er en anderledes og farverig ungdomsuddannelse, uden karakterer og eksamen. Med musik, kunst og håndværk og hf-fag på A-, B-, og C-niveau, får du ro til at udforske flere sider af dig selv i et fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder i et overskueligt og nært studiemiljø, og hvor rejser og oplevelser i verden venter forude.

Steiner HF er også for dig, som ikke har gået på en steinerskole.

bottom of page