top of page

DAGLIGDAGEN

FAG

KREATIVITET

EFTER STEINER HF

ALBERT

kommer fra Tåsinge og tager hver dag til Odense for at gå på Steiner HF, som han begyndte på efter sommerferien. Som barn gik han i en steinerbørnehave i Svendborg, men ellers har han ikke rigtig kendt noget til steinerskoler eller kendt nogen, som har gået på en. Han hørte om Steiner HF gennem sin mor og efterskolen, som han gik på i 10. klasse, og det gjorde ham nysgerrig.

 

Jeg valgte at søge ind på Steiner HF, fordi jeg syntes, det var interessant, at man ikke bruger karakterer og eksamen på uddannelsen. Det ville jeg gerne prøve at kaste mig ud i. Jeg har været vant til karakterer tidligere. Og så var der også det musikalske, som jeg har en stor kærlighed for, og det kunstneriske på Steiner HF’en, som lød spændende.

 

I min fritid er jeg med i et band, hvor vi spiller jazz og funk, så ud over at se frem til at skulle have musik på Steiner HF, så syntes jeg også, at det lød spændende med fag som sølvsmedning og sølvstøbning. Det er jo godt også at blive praktisk begavet, og så er det ovenikøbet afstressende at have den slags fag.

 

Rejserne havde jeg også hørt om, og dem ser jeg frem til. Specielt kultur- og arkitekturrejsen i 2. hf, fordi jeg er interesseret i arkitektur.

 

Jeg synes, fællesskabet på Steiner HF er meget godt. Man skal lige ind i det, for der er mange, som altid har gået her, og de har selvfølgelig et særligt fællesskab. Men man kan sagtens komme udefra og blive en del af fællesskabet, oplever jeg. ’Charlieturen’, lige efter sommerferien, som er en ryste-sammen-tur, blev aflyst pga. coronarestriktioner, og vi skulle have været på andre ture, som også blev aflyst, men sådan er det jo alle steder nu. Fordi jeg er ny, ved jeg ikke helt, hvad jeg er gået glip af af forskellige traditioner og ture, men jeg fornemmer, at de betyder meget for dem, der kender dem.

 

Relationen, mellem elever og lærere, er lidt, som jeg oplevede det på efterskolen. Man er nok lidt tættere forbundet med sine lærere her, end man er på mange andre ungdomsuddannelser. Man kan også joke lidt med lærerne. Det er fint, synes jeg.

 

Da jeg lige var begyndt herude, tænkte jeg, at de godt nok bruger meget papir. Her er hæfter, mapper, tegninger, illustrationer m.m. Jeg har jo været vant til, at det hele var på computeren. Det var lidt specielt. Det var også lidt overraskende, men også positivt, synes jeg, at det ikke var så hippieagtigt på skolen, som jeg faktisk troede, der var.

Læs hele interviewet med Alberts klassekammerat, Benedikte

Er du nysgerrig efter at  læse mere om Steiner HF, så se her: DAGLIGDAGEN, FAG, KREATIVITET og EFTER STEINER HF

bottom of page